Hallo aanstaande mama’s,

Ik ben Antje Machen; verloskundige, echoscopiste, zwangerschapscoach, docent babymassage en moeder van twee zoons en een dochter. Mijn ruime ervaring als verloskundige en het zelf moeder worden, hebben ervoor gezorgd dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart. Ik help jullie graag in de voorbereiding op het ouderschap.

Ik wilde maar één ding

Als jong meisje wilde ik maar één ding: moeder worden. Dat is gelukt; ik ben ondertussen moeder van twee prachtige zonen. Voor ik moeder werd, heb ik Verloskunde gestudeerd. Inmiddels werk ik ruim 9 jaar als verloskundige. Na mijn studie Verloskunde heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt en sinds zeven jaar werk ik als klinisch verloskundige (in het ziekenhuis). In 2014 heb ik mijn diploma echoscopie gehaald, een waardevolle aanvulling op mijn werk als klinisch verloskundige. Dat ik voor verloskunde heb gekozen was niet gek. Met een vader die huisarts is, en praktijk voerde aan huis, was de zorg een logische stap.

Als verloskundige: Als verloskundige heb ik veel bevallingen mogen begeleiden. Ik houd van mijn werk en ik geniet ervan om mensen te helpen bij het krijgen van het mooiste cadeau: ‘papa en mama worden’.

Wat ik zie in mijn werk, is dat een bevalling aanstaande ouders vaak overkomt. Ze verliezen de controle en raken in paniek. Dit resulteert vaak in het verzoek om pijnstilling en ander medisch ingrijpen. Partners weten vaak niet op welke manier ze hun vrouw kunnen helpen en voelen zich machteloos.

Weten wat jullie te wachten staat, controle hebben over je lichaam en het bevallingsproces. Dat is wat ik jullie kan leren.

Als aanstaande ouders ervoor kiezen om zich voor te bereiden op de bevalling weten ze wat ze te wachten staat, zijn ze beter in staat om controle te nemen over de bevalling. Een partner is hierbij een belangrijk onderdeel. Als de partner zorgt voor de juiste omgeving en ondersteuning. Zodat de bevallende vrouw zich kan overgeven aan het bevallingsproces. Want dat is bevallen: ‘overgave en loslaten’.

Als verloskundige heb ik de mooiste bevallingen gezien bij mensen die zich goed hadden voorbereid.

Mijn ruime ervaring als verloskundige en het zelf moeder worden, hebben ervoor gezorgd dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart.

in de cursussen ontvangt kennis om het proces van bevallen te begrijpen en keuzes te maken in je bevalling. Met de juiste voorbereiding en kennis kunnen jullie de bevalling positief beïnvloeden. Sinds dit jaar is mijn aanbod uitgebreid met babymassage, contact maken met jullie baby en een moment van rust creëren. Dat is wat ik jullie wil bieden.

Jullie zijn van harte welkom bij één van de cursussen of groepslessen.